Digitaal toetsen op locatie


Vanwege het coronabeleid van de regering biedt de Amstel Academie een aangepast en alternatief digitaal onderwijsprogramma met de daarbij behorende toetsing. Studievertraging voor studenten proberen we daarmee zo veel mogelijk te beperken. Vanwege de maatregelen is het voorlopig niet mogelijk om de toetsing uit te voeren op de wijze zoals beschreven in het Onderwijs- en Examenreglement (OER) van de Amstel Academie. De toetsing vindt sinds 13 maart op een alternatieve manier plaats en sinds kort ook digitaal.

Waarom:

  • Het uitstellen van grote hoeveelheden toetsen heeft onwenselijke effecten voor studenten, docenten, en voor de medewerkers die de organisatie van toetsen faciliteren.
  • Kwaliteit van onderwijs en toetsing. De toetsing stuurt het leren (constructive alignment, Biggs & Tang, 2011). Uitstel ondermijnt de motivatie van studenten. Ook missen ze feedback en weten niet hoe ze ervoor staan.
  • Het uitstellen van toetsen naar een later moment betekent: - verhoogde studielast voor studenten in het volgende jaar. - capaciteitsproblemen en verhoogde werkdruk voor docenten in het volgend studiejaar, wat de onderwijskwaliteit niet ten goede zal komen. - mogelijke studievertraging.
  • Voorkomen dat er in de zomervakantie een toetsperiode georganiseerd moet worden.

De toetscommissie ziet erop toe dat bij de toetsing voldaan wordt aan de kwaliteitsnormen en neemt indien nodig maatregelen. Studenten wordt voorafgaande aan de toets gevraagd akkoord te gaan met een integriteitsverklaring.

Meer informatie over digitaal toetsen? Mail naar frontofficeamsac@vumc.nl

Lees ook het artikel: 'Ook Acute cluster gaat digitaal toetsen'